MissetHoreca – Giuseppe Mazziotta (17) ‘Bijna Leermeester En Nog Tig Studies Op De Planning’MissetHoreca – Giuseppe
Giuseppe Mazziotta is nog maar 17 jaar oud. ‘Maar ik mag me al bijna leermeester noemen en heb mijn diploma Sociale Hygiëne ook al op zak.’ Net als een dosis ervaring bij sterzaken. ‘In de horeca raak je nooit uitgeleerd, dus ik kan maar beter zo vroeg mogelijk beginnen’, zo redeneert hij. Giuseppe Mazziotta (17) ‘bijna leermeester en nog tig studies op de planning’ Giuseppe Mazziotta . Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency ‘Ik heb geen vaste lasten, geen kinderen om te voeden en ik woon nog niet zelfstandig’, aldus Giuseppe Mazziotta. ‘Dus investeer nu vooral in mezelf’, vervolgt de jonge student die enthousiast meldt welke horecatrainingen, opleidingen en cursussen nog op zijn lijstje staan: van de hogere hotelschool, tot zijn BHV en wijntrainingen. ‘Ik wil niet stoppen met leren. De eerste dag dat ik 18 ben, wil ik me aanmelden voor Wine & Spirit Education Trust (WSET). Daar moet je jammer genoeg 18 voor zijn, omdat je het ook moet drinken’, vertelt hij lachend. Diploma’s toevoegen aan cv Naast de internationale training WSET, wil Giuseppe Mazziotta ook een diploma halen bij SDEN (Stichting Dranken Examens Normering). ‘Dan kan ik op wijngebied, naast de masterclass die ik al heb gevolgd, nog twee diploma’s toevoegen aan mijn cv.’ Giuseppe Mazziottas drang naar kennis Want zijn drang naar kennis over wijn is niet te temmen. ‘Vorig jaar heb ik zelfs meegedaan met een internationale wijnwedstrijd via school en ik mag mezelf vierde van Europa noemen. Met wijn kan je echt een band creëren met je gasten.’ Ik krijg dan ook regelmatig te horen: ‘Je weet veel over alcohol, maar je mag het zelf nog niet drinken’, zegt hij met een grote glimlach. Over de trainingen die hij afrondde om leermeester te worden, vertelt hij dat hij populair was om de praktijkopdrachten mee te oefenen. ‘Omdat ik zelf ook nog student bent. De meesten hadden zo’n 10 tot 20 jaar meer ervaring
Bron: MissetHoreca