FB IG
Image Alt

Ons verhaal

Onze achtergrond

Palomonte,

De wortels van A Tavola liggen in Palomonte, een klein dorpje in de bergen van de provincie Salerno. Men leeft hier voornamelijk van de landbouw vanwege de gunstige geografische omstandigheden; de vulkanische grond, het heuvelachtige landschap en het warme klimaat maken deze regio tot een van de beste landbouwgebieden van Italië

Een korte reis samen met

eigenaar Gerardo Mazziotta

1966
Geboren te Palomonte
Opgegroeid in een familie die al generaties lang in de landbouw actief is. Waar alles op biologische wijze verbouwd werd. Vanaf een jaar of 12/13 werd er meegewerkt op het land.
1982
Noord Italië
Op zestienjarige leeftijd in het noorden van Italië gaan werken als ober. Dit was de eerste aanraking met de Italiaanse gastronomie.
1983
Avontuur naar Nederland
Een jaar later de kans gegrepen om in Nederland bij een Italiaans restaurant van familie aan de slag te gaan.
1996
Verhuist naar Nederland
In '96 naar Nederland gekomen om het concept van de traditionele keuken over te brengen in Amsterdam.
1998
Start van eerste restaurant
Destijds in watergraafsmeer is ons eerste restaurant gestart. We merkten dat de traditionele keuken goed in de smaak viel.
1999
Start A Tavola
Vanwege het succes van het eerste restaurant zijn we gaan uitbreiden en zijn wij verhuisd naar het meer centraal gelegen Kadijksplein.
Gerardo Mazziotta

Een man die de traditionele keuken van Italië als geen ander kent

``Sinds 1999 importeren wij zoveel mogelijk ingrediënten en producten die wij verbouwen op onze eigen grond in Palomonte. Wij maken pure, traditionele Italiaanse gerechten, waarbij ambachtelijkheid centraal staat.``